Novità

Date09.12.2019.

"Predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić: Snažna podrška brendiranju Istarskih IT tvrtki"

Posljednjih se godina u Puli i Istri snažno razvijaju ideje o tome kako inovativne tvrtke u IT sektoru predstavljaju veliku razvojnu perspektivu, a čemu je doprinio sustavan rad neformalnih i formalnih IT grupa i inicijativa, IT tvrtki, ali i novoosnovani Fakultet Informatike u Puli, Udruge mladih za poticaj Start up-a, Strukovna grupa IT Istre pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijska komora Pula, a navedenu viziju podržavaju i prate Grad Pula i Istarska županija.
 
Danas 9. prosinca 2019. godine u organizaciji Strukovne grupe IT Istre pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijska komora Pula održava se radionica predstavnika vodećih IT tvrtki iz područja Istre sa visokonagrađivanom marketniškom tvrtkom Sonda, a cilj je zajedničkim radom utvrditi ključne elemente po kojima je Istarski IT specifičan i koje poruke je potrebno promovirati da se IT kao gospodarska grana još više uzdigne, zainteresira mlade za ta područja, omogući lakše poslovanje postojećim tvrtkama i zainteresira inozemne odnosno tvrtke izvan Istre da dođu poslovati u Istru sve u cilju stvaranja Istre kao IT destinacije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić uputio je podršku i poticaj predmetnoj inicijativi Strukovne grupe IT Istre i svim poduzetnicima koji su involvirani u navedenom procesu brendiranja i umrežavanja, te je istaknuo: "Izrazito je bitna međusobna suradnja privatnog i javnog sektora i daljnje unaprijeđenje uvjeta za rad IT tvrtki, obrazovnih ustanova i institucionalnih partnera. Naš izazov u bliskoj budućnosti je upravo optimizacija suradnje predmetnih sustava: privatnog, obrazovnog i javnog s ciljem stvaranja zdravog IT eko sustava u Istri. Pohvalio bih HGK koja je od samog početka prepoznala potencijal predmetne inicijative i da se konkretnim koracima  kreće u brendiranje IT industrije u Puli i Istri. Pred nama je i digitalizacija javne uprave i to s ciljem da se tom projektu pristupi ujednačeno na razini Istarske Županije a kako bi istoga struktirali kao jedan jedinstveni umrežen IT sustav" - kazao je predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić

Predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić zahvalila se predsjedniku Gradskog vijeća Grada Pule Tizianu Sošiću na dolasku i potpori te je prisutnim predstavnicima IT tvrtki poručila kako su oni sami HGK koji za svoj rad zaslužuju svaku pomoć, podršku i pohvalu.

Fotografije


Responsabili