Novità

Date18.05.2022.

Otvoren LIFE natječaj za 2022. godinu

Europska komisija objavila je 17. svibnja 2022. natječaj za Program LIFE za 2022. godinu u okviru kojega su dostupna sredstva u iznosu od 598 milijuna eura za provedbu projekata iz 4 potprograma:

Priroda i bioraznolikost (242 mil. eura)

Kružno gospodarstvo i kvaliteta života (158 mil. eura)

Ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba tim promjenama (99 mil. eura)

Prijelaz na čistu energiju (98 mil. eura).

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, kao i fizičke osobe koje imaju registriranu djelatnost (poput obrtnika, trgovaca pojedinaca, nositelja OPG-a i dr.).

LIFE pozivi za projektne prijedloge u 2022. dostupni su na portalu Funding & Tenders opportunities Europske komisije. Podrška za upotrebu novog portala može se naći na sljedećem linku: https://cinea.ec.europa.eu/life/life-support-applicants_en.

U donjoj tablici navedene su prijavne faze te rokovi prijave za pojedine potprograme i vrste projekata.

Nacionalna kontakt točka za Program LIFE u suradnji s CINEA-om 25. svibnja 2022. organizira nacionalni Info dan povodom objave LIFE natječaja za 2022. u trajanju od 10:00 – 14:30 h u konferencijskoj dvorani Tehnike d.d. u Zagrebu, na adresi Ulica grada Vukovara 274, a interaktivni prijenos bit će osiguran putem platforme ZOOM.

Pozivamo vas da sudjelujete na LIFE info danu, registrirati se možete putem POVEZNICE, a više o samom Info danu pročitajte ovdje.

Više info: OVDJE

Responsabili