Novità

Date02.04.2021.

EDIC Pula-Pola: Brošura „Europa u mom gradu – Razvoj poduzetništva u urbanom području Pula“

Projekt Grada Pule pod nazivom Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola osmu godinu aktivno radi na promicanju europskih vrijednosti. U cilju što bolje informiranosti građana s područja grada Pule i Istarske županije o djelovanju Europske unije i njezinih institucija te pružanja informacija o politikama i pravima građana, Informacijski centar EDIC Pula-Pola predvođen Gradom Pula, a u suradnji sa Istarskom razvojnom agencijom izdao je brošuru „Europa u mom gradu – Razvoj poduzetništva u urbanom području Pula“.

„Osam je godina prošlo otkako je Hrvatska postala punopravna članica Europske unije. Ovogodišnji osmi rođendan u europskom klubu prilika je za predstavljanje projekata koji se provode na regionalnoj i lokalnoj razini u Istarskoj županiji, a kojima Istra i Pula pokazuju da čvrsto stoje iza svojih poduzetnika. Kroz ovu brošuru predstavljeno je niz projekata iz različitih područja od urbanog razvoja, poduzetništva, digitalnog razvoja, prometa i infrastrukture do turizma, ribarstva, zapošljavanja, kulture i zaštite okoliša. Istra i Pula nastavit će koristiti sve instrumente koji su im na raspolaganju kako bi našu regiju doveli u društvo najrazvijenijih regija Europe“ rekao je gradonačelnik Boris Miletić.

Informacijski centar EDIC Pula-Pola jedan je od najaktivnijih centara na području Hrvatske i središnje je mjesto gdje naši sugrađani mogu pronaći odgovore na brojna pitanja iz djelokruga rada Europske unije te mu je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj odobrilo sredstva za rad i u 2021. godini. Otvoren je za građane radnim danima od 8 do 12 sati, na adresi Giardini, 2. EDIC Pula mjesečno izdaje dvojezični Euro Info Newsletter, putem kojeg se svi zainteresirani mogu detaljnije upoznati s trenutnim europskim procesima, brojnim mogućnostima koje nude europski fondovi te najaktualnijim europskim natječajima. Nadalje, EDIC Pula do sada je organizirao niz događanja i radionica dodatno približivši našim sugrađanima rad Europske unije.

Brošura „Europa u mom gradu – Razvoj poduzetništva u urbanom području Pula“ ( 7,6 MB)

Fotografije


Responsabili