Novità

Date21.09.2016.

FET: Raspisan natječaj za upis na poslijediplomski specijalistički studij “Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj”

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ raspisuje natječaj za upis polaznika na poslijediplomski specijalistički studij: “Europske integracije, regionalni i lokalni ekonomski razvoj”.

Cilj studija je omogućiti polaznicima stjecanje suvremenog znanja i aplikacija ekonomske teorije na razini funkcioniranja integriranog sustava gospodarstava što je posebno značajno jer je Republika Hrvatska punopravna članica EU-a već tri godine.

Polaznicima studija predstavit će se sveobuhvatna i kritička analiza procesa europskih ekonomskih integracija, gdje će naglasak biti na javnu politiku i njene implikacije na poslovnu strategiju u europskom okruženju. Polaznici će steći znanje o djelovanju EU-a, osnivanju trgovačkih društava, politici regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja, zaštiti okoliša i društveno-odgovornom poslovanju u EU, tržištu rada EU-a; programima i fondovima Europske unije.

Studij je namijenjen:

  • kandidatima koji rade ili žele raditi na različitim poslovima u/i s ujedinjenom Europom;

  • mladim ljudima koji će se zapošljavati u pojedinim hrvatskim državnim institucijama, civilnim udrugama, gospodarskim subjektima koja će nužno surađivati sa sličnim institucijama EU,

  • kandidatima koji rade ili žele raditi na ekonomsko-razvojnim projektima regionalnog i lokalnog razvoja u Hrvatskoj ili Europskoj uniji,

  • privatnim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji se žele pripremiti za nastup na zajedničkom europskom tržištu.

Prijave za upis na studij su u tijeku i traju do 15.listopada 2016. godine.

Više informacija možete pronaći na:

http://www.oet.unipu.hr/studijski_programi/specijalisticki_poslijediplomski_studiji/europske_integracije_regionalni_i_lokalni_ekonomski_razvoj   i na broj telefona 052/377-068.

Responsabili