Novità

Date19.05.2015.

Delegacija regije Malopolska boravila u Istarskoj županiji

Istarska županija 14. i 15. svibnja ugostila je delegaciju iz poljske regije Malopolska.  U petak, 15. svibnja u sjedištu Istarske županije održan je Upravni odbor Istarske županije i poljske regije Malopolska, s kojom je u studenom 2013. godine potpisan Sporazum o suradnji.

Istarsku županiju predstavljali su zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich, pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan te pročelnik za kulturu Vladimir Torbica. Predstavnike regije Malopolska predvodio je zamjenik maršala  Wojciech Kozak,  a u posjetu su sudjelovali pročelnik Odjela za kulturu i narodnu baštinu Krzysztof Markiel, pročelnik Odjela za obrazovanje i strukovno obrazovanje Dariusz Styrna, predstavnica Odjela za turizam, sport i promociju Dominika Osiak, zamjenik pročelnika Ureda odbora Dawid Puszko te voditeljica za pravnu podršku Odjela za upravljanje operativnim programima Agnieszka Torunska.
Prvog dana boravka u Istarskoj županiji predstavnici regije Malopolska u Didaktičkoj kuhinji na Gortanovom brijegu, kraj Pazina, upoznali su se s funkcioniranjem Agencije za ruralni razvoj Istre – AZRRI, projektom KeyQ te zaštitom istarskog goveda.. Zatim su se upoznali s turističkom i kulturnom ponudom Istre, kroz prezentaciju projekta Istria Inspirit i projektne ideje Inspirit. U Polivalentnom kulturnom centru Završje delegaciji je pročelnica Bosich održala prezentaciju projekta revitalizacije Završja kroz uspostavu modela „rasprostranjenog hotela“, koji Istarska županija želi financirati kroz strukturne fondove. Nakon održanog Upravnog odbora na kojem su se predstavnici Istarske županije upoznali s brojnim uspješnim projektima regije Malopolska financiranim iz strukturnih fondova EU, Malopolski su predstavnici upoznali rad Centra za istraživanje materijala Istarske županije METRIS, Povijesni i pomorski muzeju Istre, gdje je održana prezentacija projekta Hera te Visoku tehničku i poslovnu školu Politehnika Pula.

Responsabili