News

Date11.12.2014.

Veliki uspjeh projekta „Imam ideju“

Početkom studenog Istarska županija je raspisala Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje kroz projekt „Imam ideju“, a čiji je rok istekao zaključno s 1. prosincem 2014. godine. Na javni poziv, namijenjenom postojećim mikro, malim i srednjim poduzetnicima definiranima Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva sa sjedištem u Istarskoj županiji, te fizičkim osobama s prebivalištem u Istarskoj županiji pristiglo je 18 prijava.

„Veliki interes za projekt „Imam ideju“ Istarske županije pokazuje da Istra ima veliki inovatorski potencijal i duh. Drago mi je što smo ga pokrenuli jer držim kako su upravo nove, inovativne ideje najbolji odgovor na krizu“, naglasio je istarski župan Valter Flego dodajući kako će se dodijeljenim bespovratnim sredstvima poduzetnicima pružiti konkretna podrška i olakšati im proboj na tržište.

Nagradni fond iznosi 100 tisuća kuna, a sredstva će se dodijeliti za tri prijavitelja koji budu imali najveći broj bodova u iznosima od 50, 30 i 20 tisuća kuna. Namjenska sredstva će se korisniku isplatiti jednokratno, uz obvezu korisnika da ista opravda, što će se detaljno regulirati ugovorom koji će sklopiti Istarska županija i korisnik po njegovom odabiru.

Cilj projekta je poduzetnicima s inovativnim idejama dati potporu u realizaciji svojih projekata, ali i poslati širu poruku da su nam inovacije ključne za održivi razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta.

Podsjetimo, sredstva će se dodijeliti najboljim projektima iz područja novih tehnologija i drugih područja gospodarstva koji podrazumijevaju drugačiji, inovativni pristup poslovanju, a vezani su uz pokretanje poslovanja (startup) ili koji primjenom inovativnih rješenja, značajno utječu na razvoj postojećeg poslovanja, generiranje prihoda i novih zapošljavanja.

Postupak dodjele bespovratnih sredstava provodi Povjerenstvo za provedbu postupka dodjele bespovratnih sredstava za nove poduzetničke ideje čije je članove Odlukom imenovao župan Istarske županije. Povjerenstvo ima 7 članova, od kojeg čine po jedan predstavnik Istarske županije, Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istarske županije, Saveza udruga inovatora Istarske županije, Istarske razvojne agencije, Politehnike Pula- visoko tehničko-poslovne škole, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli - Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“. Povjerenstvo bi konačan prijedlog o pobjednicima trebao donijeti koncem ovog tjedna te će isti biti dostavljen županu Istarske županije.

Partners