News

Date28.10.2016.

Veliki uspjeh izložbe #filantropija...

U pulskom muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca danas su predstavljeni rezultati izložbe #filantropija...?, a uz brojne uzvanike predstavljanju su nazočili i pulski gradonačelnik Boris Miletić i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.  

Specifična priroda ove izložbe je njena interaktivnost i niz popratnih sadržaja u kojima su mogli sudjelovati svi posjetitelji, na način da svatko svojim malim doprinosom utječe na postignute ciljeve, rezultirala je velikom uključenosti publike. U prvih 28 dana izložbu je posjetilo preko 3900 posjetitelja, a u simbol izložbe, veliki drveni svjetionik, zabijeno je ukupno 1340 čavlića.

"U današnje vrijeme, možda više nego ikad prije, potrebno je govoriti o temi dobročinstva i zbilja mi je drago što je toliko velik broj posjetitelja imao priliku vidjeti ovu plemenitu izložbu. Grad Pula-Pola će uvijek, kao i do sada spremno podržati kvalitetne ideje i inicijative poput ove", kazao je Miletić.

Izložbu je organizirala Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s Gradom Pula-Pola i Arheološkim muzejom Istre, a kako je otkrila upraviteljica Zaklade Helga Možé Glavan, javnosti su prikazani inovativni načini kako publika može dobiti novu ulogu u organiziranim kulturno-društvenim sadržajima, za ovu priliku u cilju promocije filantropskog djelovanja.

U dvije postave izložbe koje su pratile evidenciju prikupljanja donacija zabilježeno je 315 komada boca u akciji prikupljanja povratne ambalaže u udruzi Naš san njihov osmijeh te 3029 kg odjeće u akciji prikupljanja odjeće u Crvenom križu Pula. Akcija prikupljanja novaca za cipele u suradnji s udrugom Naš san njihov osmijeh pokazala se posebno uspješnom te je skupljeno 1.300,00 kuna.

Ovom prilikom predstavljeni su i rezultati literarnog natječaja A što ja mogu učiniti i on-line kviza o filantropiji. U kategoriji 1.-4- razreda osnovne škole na talijanskom jeziku najbolji rad napisala je Meri Buić iz škole Edmondo De Amicis iz Rovinja. U istoj kategoriji na hrvatskom jeziku najbolji rad napisala je Lone Jalšovec iz 4. razreda škole Vladimir Nazor iz Krnice. U kategoriji od . do 8. razreda najbolji rad na talijanskom jeziku napisala je Jana Raguž iz OŠ Kaštanjer, a na hrvatskom jeziku Lara Fabris učenica osnovne škole Veli Vrh. U on-line kvizu o filantropiji od 1. do 4. razreda pobijedila je Mija Mijić iz osnovne škole Mate Demarin iz Medulin, u kategoriji od 5. do 8. razreda pobjedu je odnio Andi Antolović iz OŠ Divšići dok je Sedina Nadarević iz srednje škole Mate Blažina najbolje riješila kviz u kategoriji srednjih škola.

Na kraju svečanosti ravnateljica Škole za Odgoj i obrazovanje preuzela je crtić Valerijin park koji su bojali posjetitelji izložbe, a koji je nacrtala učenica Mia Duić dok su veliki mozaik od 36  dijelova simbolički preuzeli predstavnici pulske Opće bolnice.

Više informacija o projektu možete pronaći: OVDJE

Fotografije


Partners