News

Date04.03.2015.

Veliki interes sudionika na prezentaciji Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2015.

U ponedjeljak, 2. ožujka 2015. godine, u prostorima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održano je predstavljanje Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015. Događanje na kojem je sudjelovalo preko 200 sudionika iz privatnog i javnog sektora Istarske županije,  organizirala je Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. u suradnji s Istarskom županijom te Ministarstvom poduzetništva i obrta.

U ime Ministarstva poduzetništva i obrta, Poduzetnički impuls 2015. predstavila je pomoćnica ministra Zdenka Lončar, u suradnji s Katarinom Mihaljević i Tamarom Pavić iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO. U dvosatnom predavanju predstavljeni su aktualni javni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava kako bi se istarskim poduzetnicima i obrtnicima, poduzetničkim  institucijama, jedinicama lokalne samouprave i ostalim potencijalnim korisnicima bespovratnih potpora omogućila što kvalitetnija priprema i podnošenje zahtjeva na ovogodišnje natječaje.

Program Poduzetnički impuls 2015., ukupne vrijednosti 4,37 milijardi kuna, namijenjen je razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika. U najvećoj će se mjeri, više od 88 posto, financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna.

Sredstva ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa namijenjena su proizvodnji i turizmu, poduzetničkoj infrastrukturi, informatizaciji proizvodnih procesa te povećanju kvalitete proizvoda. Također, ovogodišnje potpore poduzetnicima i obrtnicima omogućuju lakši pristup financiranju, internacionalizaciji poslovanja te ulaganju u istraživanje i razvoj te obrazovanje. Prvi natječaji bit će otvoreni već u ožujku 2015 godine.

Više informacija te detaljnije konzultacije vezane uz prijave na ovogodišnje natječaje MINPO-a moguće je dobiti svakim radnim danom od  8 do 16 sati u Istarskoj razvojnoj agenciji (www.ida.hr) te ostalim institucijama poduzetničke podrške.

Fotografije


Partners