News

Date12.09.2018.

Uspješno završena još jedna razmjena mladih Eurodyssée/Eurodyssey u Istarskoj županiji

Istarska županija uspješno je privela kraju još jedan ciklus u okviru međunarodnog programa razmjene mladih Eurodyssée/Eurodyssey koji mladim ljudima omogućava stjecanje profesionalnog iskustva u inozemstvu. Ove je godine Istarska županija ugostila tri djevojke iz Španjolske i jednog mladića iz Belgije koji su u Puli boravili tri mjeseca od 7. lipnja 2018. do 7. rujna 2018. godine. U okviru programa sudionici su uz obavljanje stručne prakse također posjetili brojne povijesne znamenitosti Pule, upoznali prirodne i kulturne ljepote Istre te kušali tradicionalnu istarsku kuhinju.

Ovogodišnji sudionici programa u Istarskoj županiji su Alexia Poveda Alvarez koja je diplomirala Povijest umjetnosti na Sveučilištu u Valenciji, a stručnu praksu odradila je u Turističkoj zajednici grada Pule kao turistički informator, Yasmina Vera Barbadillo koja je radila kao asistent u Kući istarskog maslinovog ulja - Museum Olei Histriae, Tony McDowell okušao kao radijski voditelj i novinar na Radio Maestralu i Teresa Herrera Sanchez koja je u Španjolskoj studirala govornu terapiju, a stručnu praksu provela je kao socijalni radnik u Domu za djecu Ruža Petrović.

Svatko od njih saznao je za program Eurodyssée/Eurodyssey na drugačiji način i svatko se razmjeni priključio iz različitih razloga no ono što je jednako svim sudionicima jest iskustvo koje im je na ovaj način omogućeno.

Ovo je već 22 grupa mladih koja u Istru dolazi kontinuirano od 1996. godine otkako Istarska županija provodi ovaj program razmjene mladih. Od početka provođenja programa do danas u programu je iz Istarske županije sudjelovao 180 kandidata, dok je u Istri boravilo 130 sudionika programa iz raznih europskih regija. Iz Istarske županije u programu trenutno sudjeluje četvero mladih. Petra Glavina, Karlo Ivančić i Mirjam Milohanić svoje šestomjesečno jezično i profesionalno usavršavanje obavljaju u španjolskoj regiji Catalunya, te Ana Jovanović koja boravi u portugalskoj regiji Açores.

Više info: OVDJE

Partners