News

Date19.11.2019.

Učenici Tehničke škole Pula u sudjelovali na događaju Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGeneracija

Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je događaj pod nazivom Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGeneracija u sklopu kojeg su uspješni korisnici programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti svojim iskustvenim pričama upoznali buduće korisnike s mogućnostima koje ovi programi nude u području odgoja, obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Iskusni korisnici svojim su pričama i praktičnim savjetima budućim korisnicima dočarali kako ideju pretvoriti u uspješan projekt te kako najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj projekata na pojedince, njihove organizacije, ali i širu društvenu zajednicu.

U dijelu Inspiracijski Café u opuštenoj atmosferi učenici i profesori Tehničke škole Pula okupljenima su prezentirali projekt 3D FOR VET te su sudionici imali prilike testirati rad 3D printera i skenera koje je Tehnička škola Pula nabavila u sklopu projekta.

Naime, Tehnička škola Pula zajedno s još 6 partnera sudjeluje u projektu čiji je cilj postaviti učenike iz strukovnih tehničkih škola u bolju poziciju na tržištu rada kroz korištenje 3D tehnologija u formalnom obrazovanju, primjenom njihovog znanja u praksi i suradnjom s vršnjacima iz drugih Zemalja EU.

Vodeći partner projekta je JAVNA USTANOVA „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove“, a partneri su Fachhochschule Karnten, Vojvodstvo Malopolska, Tehnička škola Pula, METRIS- Centar za istraživanje materijala, Viesoji istaiga Panevezio profesinio rengimo centras, Zespol Szkol nr 2 im. Jana Pawla w Miechowie.

Ukupni proračun projekta je 250.585,00 €.

Više info: OVDJE

Partners