News

Date05.05.2020.

U Titovom parku položen vijenac za Dan oslobođenja i Dan Grada Pule

Tradicionalnim polaganjem vijenca kod Spomenika palim borcima NOB-a u Titovom parku danas je obilježen 5. svibanj – Dan oslobođenja i Dan Grada Pule. U ime Grada Pule vijenac su položili pulski gradonačelnik Boris Miletić, predsjednik Gradskog vijeća Tiziano Sošić, pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, a u ime Istarske županije zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Fabrizio Radin.

„Danas više nego ikada trebamo se prisjetiti onih koji su dali svoje živote kako bismo živjeli u slobodnoj Puli. I ova epidemija koronavirusa podsjetila nas je kako je lijepo živjeti u slobodnom i normalnom svijetu bez ogrničenja. Na žalost, zbog epidemije sada smo ih imali i imamo ih još uvijek. Siguran sam kako ćemo pobijediti epidemiju, izaći jači i cijeniti ono što imamo - naše zdravlje i našu slobodu“, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić čestitavši građanima 75.-u godišnjicu oslobođenja i Dan Grada Pule.

Poštujući mjere i preporuke o socijalnom distanciranju Stožera civilne zaštite, uz predstavnike Grada Pule i Istarske županije, polaganju vijenca prisustvovali su i predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule.

Fotografije


Partners