News

Date11.04.2019.

U Puli održan 22.Koordinacijski sastanak Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ITU gradova

U prostorijama Komunalne palače danas je održan 22. Koordinacijski sastanak Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te gradova korisnika ITU mehanizma u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".Na sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja na čelu s pomoćnicom ministrice Kristinom Bilić i načelnicom sektora za programe urbanog razvoja Darijom Magaš, zatim voditeljica sektora za pripremu i provedbu projekata operativnih programa Ministarstva rada i mirovinskog sustava Vesna Jakopec te predstavnici ITU gradova; Zagreba, Rijeke, Osijeka, Zadra, Splita i Pule.

Prisutne sudionike u ime gradonačelnika Pule uvodno je pozdravila zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je svima zaželjela ugodan rad i boravak u Gradu Puli.

Na koordinacijskom sastanku obradile su se aktualne teme vezane uz status provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja namijenjenih održivom urbanom razvoju, dano je izvješće ITU PT-ova o napretku i provedbi oko objave poziva i spremnosti projekata za sva urbana područja u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" te Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali. Ovom prilikom iz Ministarstva rada prezentirani su planovi objave pozivate su pozvani ITU gradovi da se uključe u izradu prijedloga dokumentacije samih poziva. Ujedno, razgovaralo se i o temi vezanoj za sudjelovanje ITU PT-ova u programiranju za sljedeće programsko razdoblje.

Fotografije


Partners