News

Date28.04.2017.

U Pazinu održan "3. Susret ljudskih prava"

Manifestacija "3. Susret ljudskih prava“, na kojoj je sudjelovalo oko tisuću učenika i profesora iz gotovo svih istarskih srednjih škola, održana je 26. travnja 2017. u  Školsko-gradskoj sportskoj dvorani, u Pazinu. Susretu su prisustvovali istarski župan Valter Flego i pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Pozdravivši sve prisutne, župan Flego je istaknuo kako je tema ovogodišnjeg Susreta ljudskih prava od izuzetne važnosti jer je Internet danas nezaobilazan dio naše svakodnevnice.

„Prednosti tehnologije su brojne jer svaka inovacija znači više mogućnosti i veću kvalitetu života. Tehnologija donosi neviđene mogućnosti kojima građani mogu sudjelovati u promicanju odgovornosti i transparentnosti i boljoj umreženosti na globalnoj razini. No, znamo da svaka medalja ima dvije strane, pa uz sve pozitivne aspekte virtualnog svijeta, postoje i one negativne, o čemu će biti govora tijekom današnjeg dana“, kazao je župan Flego pozvavši sve učenike da manifestaciju maksimalno iskoriste iskoristite za stjecanje novih spoznaja i pozitivnih iskustava.

Uslijedila su predavanja Ureda pravobraniteljice za djecu, Agencije za zaštitu osobnih podataka, Odjela prevencije PU Istarske, Centra za sigurniji Internet, te voditelja Zvjezdarnice u Višnjanu Korada Korlevića.

Učenici Gimnazije i strukovne škole J. Dobrile Pazin izveli su skeč „Jučer, danas, sutra“, dok su oni iz Srednje škole Mate Blažine Labin predstavili mobilnu aplikaciju „Zaustavimo nasilje u školama“.

Susret organizira Istarska županija, u sklopu europskog projekta „Do the Right(s) Thing! Jačanje svijesti mladih Europljana o ljudskim pravima, miru i razvoju u XXI. stoljeću“, a ovogodišnja je tema bila „Ljudska prava u doba digitalnog građanstva“.

Video prilog pogledajte: OVDJE

Fotografije


Partners