News

Date15.07.2020.

U IDA-I PREDSTAVLJENI IZVORI FINANCIRANJA ZA MALA I SREDNJA PODUZEĆA

Danas, 15. srpnja 2020. godine održan je u organizaciji Istarske razvojne agencije u sklopu projekta UP SMART, online webinar na temu "Izvori financiranja“, kojeg su pratili brojni poduzetnici i obrtnici s područja Istarske županije ali i ostatka Hrvatske. Radionicu je vodio Kristian Korunić, vlasnik i direktor konzultantske tvrtke Moneo savjetovanje d.o.o., koja je orijentirana na tri osnovne djelatnosti: EU fondovi, financijski konzalting i edukacije iz područja analize troškova i koristi i Cinzia Zubin, voditeljica područnog ureda za Istru Hrvatske banke za obnovu i razvitak koja je predstavila HBOR-ove kredite.

Cilj ovog webinara bio je poduzetnicima predstaviti trenutno dostupne izvore financiranja koji su namijenjeni malim i srednjih poduzetnicima kao npr. financiranje putem vlastitih novčanih sredstava, krediti  od HAMAG-a, HBOR-a, krediti poslovnih banaka, državne i EU potpore, poslovni anđeli, HZZ mjere za samozapošljavanje, kreditna linija Poduzetnik IŽ 2020.  

Svi zainteresirani koji webinar nisu imali prilike poslušati, to mogu učini na Facebook stranici Istarske razvojne agencije (poveznica) i na YouTube kanalu Istarske razvojne agencije (poveznica).  

___________________________________

Projekt UP SMART, ukupne vrijednosti 750.000,00 kuna sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj te za cilj ima pružanje usluga informiranja za mala i srednja poduzeća u Istarskoj županiji u različitim fazama njihovog razvoja s posebnim fokusom na poduzeća koji posluju manje od 36 mjeseci. Osim usluge informiranja, projekt također uključuje provedbu 27 besplatnih radionica i događanja za poduzetnike u svrhu učvršćivanja položaja poduzetnika na tržištu, a sve kako bi se smanjila asimetrija informacija te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama i informacijama ključnima za rast i razvoj poslovanja, te kako bi se unaprijedila gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja.

Partners