News

Date18.02.2015.

SMART INNO kreće s edukacijskim programom „Katalog poduzetničkih ideja“

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Istarska razvojna agencija hrvatski su partneri na projektu "Smart Network and Sustainable Innovation Cluster to increase RDI Competitiveness of SMEs in the Adriatic" (SMART INNO). U sklopu aktivnosti WP5 Sveučilište organizira i provodi edukacijski program „Katalog poduzetničkih ideja“.Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija. Projekt "Katalog poduzetničkih ideja" namijenjen je dvjema ciljnim skupinama. Prva skupina bit će oformljena na dobrovoljnoj bazi, u kojoj mogu sudjelovati srednjoškolski učenici i studenti svih studijskih usmjerenja. Edukacijski ciklus sastoji se od dvije radionice, koje će trajati ukupno šest školskih/nastavnih sati. Prva radionica ima za cilj formiranje poduzetničke ideje koristeći teorijski pristup i praktični dio uz korištenje tehnika kreativnog mišljenja. Druga radionica obuhvaća razradu poduzetničke ideje uz prethodno utvrđivanje kriterija izvedivosti i isplativosti. Poslovne ideje će polaznici razrađivati u timovima.

Druga grupa studenata sastoji se od studenata druge godine diplomskog studija koji pohađaju kolegij Strateško računovodstvo pri Fakultetu ekonomije i turizam „Dr. Mijo Mirković“, i već su razradili poslovne ideje pod mentorstvom izv.prof.dr.sc. Roberta Zenzerovića.
Polaznicima edukacijskog programa bit će dostupna pomoć i u konzultativnom obliku, odnosno davanje uputa i smjernica pri razradi idejnog, odnosno poslovnog plana. Svi radovi bit će ukratko prezentirani po završetku edukacijskog programa.
Polaznici koji ispune uvjete (prisustvuju radionicama i predaju rad u elektronskom obliku u za to predviđenom vremenskom roku do 21.4.2015.), ostvaruju pravo na potvrdu o sudjelovanju.
Radovi će biti objavljeni u sklopu online brošure "Katalog poduzetničkih ideja“, a najbolji tim će dobiti priliku izložiti svoju poslovnu ideju na konferenciji "European Union future perspectives: Innovation, Entrepreneurship and Economic Policy"(http://eufutureperspectives.unipu.hr/en/index.php) u sklopu "workshop day-a" od od 21.-23. svibnja 2015. godine u organizaciji pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile i Istarske razvojne agencije.

Prva radionica održati će se 24.2.2015. godine u 12 h, a sudjelovanje je potrebno potvrditi do 20.2.2015. e-mailom na smartinno@unipu.hr radi pripreme radnih materijala.
Polaznici se mogu unaprijed međusobno dogovoriti i organizirati radne timove (3 - 5 osoba po timu).

 

Partners