News

Date16.12.2019.

Sedmu godinu za redom, Predstavništvo Europske komisije odobrilo sredstva za nastavak projekta EDIC Pula-Pola

EDIC je danas središnje mjesto na kojemu građani mogu pronaći odgovore na brojna pitanja o radu Europske unije i svojim je radom doprinio promicanju građanskog djelovanja na lokalnoj razini

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj sedmu godinu za redom projektu Grada Pule pod nazivom Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola odobrilo je sredstva za nastavak rada u 2020. godini. Naime, nakon poziva za dostavom godišnjeg komunikacijskog plana za 2020. godinu Grad Pula je kao i prethodnih godina u partnerstvu s Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencijom za ruralni razvoj Istre u listopadu ove godine kreirao komunikacijski plan, koji je Predstavništvo pozitivno ocijenilo te pulskom EDIC centru omogućilo nastavak obavljanja niz aktivnosti.

„Od svog otvorenja 2014. godine do danas, Informacijski centar EDIC Pula-Pola proglašen je kao jedan od najaktivnijih centara na području Hrvatske. Na taj način je postao središnje mjesto na kojemu mnogi naši sugrađani mogu pronaći odgovore na brojna pitanja iz djelokruga rada Europske unije i svojim je radom doprinio promicanju građanskog djelovanja na lokalnoj razini. EDIC je uz to do sada organizirao niz radionica dodatno približivši našim sugrađanima rad Europske unije. Stoga mi je izuzetno drago da je i Europska komisija prepoznala kvalitetu i značaj pulskog EDIC-a i što će se odobrenim sredstvima omogućiti njegov daljnji rad“, izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Tijekom 2019. godine Informacijski centar EDIC Pula-Pola, osim informiranja građana o njihovim pravima, obvezama i mogućnostima unutar EU-a, organizirao je i sudjelovao u brojnim događanjima. Među njima je Europski tjedan i Dan Europe, Europski tjedan mobilnosti, Festival multikulturalnosti, kampanja „EUandME“ u sklopu pulskog filmskog festivala, konferencija „Važnost javnih politika EU i kampanja Ovajputglasam“, „Digitalni marketing“ u IDA d.o.o., „Sa(n)jam knjige u Istri“ i mnoge druge.

Također, zbog sustavnog i kvalitetnog rada te bogatog iskustva u kontaktu i radu s građanima Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj i ove je godine imenovalo Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola da zastupa hrvatske EDIC-e u radnoj skupini i testing panelu Europske komisije za sadržaj publikacija i web-a namijenjenih građanima EU-a, a koju uz djelatnike Komisije čine 28 članova po jedan iz zemlja članica EU.

U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola, na adresi Giardini 2, koji je otvoren za građane radnim danima od 8 do 12 sati, sudjeluju djelatnici Grada Pule, Istarske županije, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti brojne teme vezane uz EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Fotografije


Partners