News

Date04.12.2015.

Radionice za izradu Lokalnog programa za mlade Grada Pule nastavljaju se idući tjedan

Ovog su tjedna u Gradskoj vijećnici održane preostale tri radionice koje se odvijaju s ciljem izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule koji se odvija u suradnji s udrugom ZUM. Na svim radionicama prisustvovali su i članovi Savjeta mladih Grada Pule. Tijekom sljedećeg tjedna u Komunalnoj palači predviđen je i sastanak s donositeljima odluka kojima će mladi iznijeti svoje ideje, probleme, preporuke i zaključke s radionica.

Na radionicama su mladi raspravljali o temama koje se odnose na probleme ranjivih skupina mladih, aktivnostima koje ih zanimaju u slobodno vrijeme, kulturnoj ponudi grada Pule te o sudjelovanju u procesu donošenja odluka od njihova interesa.

Također, detektirani su problemi poput neinformiranosti mladih o sadržajima u gradu, pasivnosti mladih u poduzimanju akcija od njihova interesa, potreba za osmišljavanjem platforme i info punktova koji će objedinjavati sve informacije za mlade na jednome mjestu, niske razine spremnosti mladih na uključivanje u aktivnosti kojima bi kreirali nove kulturne sadržaje te pomanjkanja edukacije za rad s ranjivim skupinama. Uz navedeno, mladi su izrazili spremnost na sudjelovanje u volonterskim aktivnostima kojima bi uredili prostore gdje bi se mogli družiti, učiti i sudjelovati u različitim društvenim aktivnostima. 

Sudionici radionica iskazali su zadovoljstvo antičkim spomenicima i kulturnom baštinom, ljepotom obale, uvažavanjem multikulturalnosti, prepoznatljivošću bogatog ljetnog kulturnog sadržaja i manifestacija, općenito cjelokupnom turističkom ponudom, mogućnostima koje pruža Društveni centar Rojc i otvorenošću pulske scene alternativnim oblicima glazbe.

Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus+, Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Pule.

Partners