News

Date09.03.2020.

Radionice akcijskog planiranja za istarske srednjoškolce

U sklopu projekta Walk the Global Walk, kojeg provodi Javna ustanova Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove, nastavljaju se provoditi radionice za učenike istarskih srednjih škola uključenih u projektne aktivnosti. Tako je 5. i 6. ožujka u Centru za EU i međunarodnu suradnju u Puli održan drugi po redu ciklus radionica akcijskog planiranja na kojima je sudjelovalo sveukupno 30 učenika u pratnji svojih profesora iz 13 srednjih škola. Tema radionica bila je važnost očuvanja okoliša, promocije ciljeva održivog razvoja te odgovor na klimatske promjene, a predvodili su ih edukatori iz udruge Suncokret.

Cilj je radionica akcijskog planiranja osposobiti učenike da potaknu svoje školske kolege na aktivan angažman i promociju Ciljeva održivog razvoja, koji predstavljaju srž projektnih aktivnosti te čija je promocija među glavnim ciljevima ovog projekta.

Radionice koje su održane predstavljaju uvod u nadolazeće aktivnosti koje će biti realizirane u proljeće i ljeto 2020., a to su EU tjedan Ciljeva održivog razvoja u sklopu kojega će se održati Globalna šetnja, te Ljetna škola u Italiji koja će se održati početkom srpnja te koja će uključivati petodnevni međunarodni trening o Ciljevima održivog razvoja. U aktivnosti Ljetne škole će biti uključeno i petero učenika i jedan profesor s područja Istarske županije.

Više informacija o samome projektu možete pronaći na sljedećem linku: https://www.walktheglobalwalk.eu/hr/

Fotografije


Partners