News

Date12.03.2015.

Radionica o standardima kvalitete socijalnih usluga u djelatnosti socijalne skrbi

U organizaciji Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije danas i sutra (11. i 12. ožujka) u Dnevnom boravku Rojca u Puli održava se besplatna edukativna radionica o Standardima kvalitete socijalnih usluga u djelatnosti socijalne skrbi te praćenju i evaluaciji projekata OCD-a. Dvodnevnoj radionici odazvalo se 20 predstavnika organizacija osoba s invaliditetom s područja Istre. O Standardima kvalitete socijalnih usluga govore Ozren Catela i Adriana Files Lugarić, a za drugi dio edukacije o praćenju i evaluaciji projekata organizacija civilnog društva zadužene su trenerice iz riječke Udruge SMART Zvijezdana Schulz Vugrin i Slađana Novota.

Edukativna radionica održava se u sklopu projekta “Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga”, kojega od 29. prosinca 2014. do 28. veljače 2016. godine, provodi Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem "Golubica" iz Vukovara i Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva "Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga" – Operativni program "Razvoj ljudskih potencijala" 2007. - 2013., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Partners