News

Date30.05.2016.

Puljani posjetili štinjanske utvrde

Za sve je zainteresirane građane Pule jučer organizirana šetnja štinjanskim utvrdama - FortWalk 2016. S početne lokacije okupljanja Puljani su se kretali prema Fortu Munida, zatim prema Fortu Monte Grosso i na kraju prema Fortu Punta Christo. Na posljednjoj utvrdi Fortu Punta Christo šetače je dočekala i prigodna okrjepa. Organiziranoj šetnji odazvalo se dvjestotinjak građana, veliki broj članova Kluba rekreativaca u prirodi Istra iz Pule, ali i brojni znatiželjnici koji su željeli upoznati dosad neistražene utvrde.

Ovom je prilikom stručna suradnica na EU projektima Iva Pamić kazala kako joj je iznimno drago što se pozivu na ugodnu šetnju odazvao veliki broj građana. "Utvrde su sada zaštićene, a posebno je to vidljivo na Monte Grossu gdje se zajedno s konzervatorima dogovorila i realizirala sanacija dijelova utvrde kao i učvršćenje stattike uz sprječavanje daljnjeg propadanja." - naglasila je Iva Pamić.

Vođeni obilazak štinjanskog kraja organizirali su Pula Sport d.o.o., Grad Pula i TZ Grada Pule uz potporu tvrtke Pulapromet i Planinarskog društva Elektroistra. Ovo je ujedno bio i poseban način da se obilježi privođenje kraju projekta Grada Pule AdriFort sufinanciranog od strane EU u sklopu Programa IPA prekogranične suradnje za Jadransku regiju.

Partners