News

Date16.09.2019.

Projekt Blutoursystem - radionica „Interpretacija kao alat za razvoj inovativnog turističkog proizvoda i networking-a“

Dana 13. rujna 2019. godine u Centru za EU i međunarodnu suradnju u Puli održana je besplatna radionica pod nazivom „Interpretacija kao alat za razvoj inovativnog turističkog proizvoda i networking-a“. Organizirana od strane Istarske županije u sklopu provedbe eu projekta Blutoursystem, radionica je bila namijenjena dionicama koji sudjeluju u kreiranju strategija, programa i projekata u turističko-ugostiteljskom sektoru. Naglasak predavanja bio je na potrebama i zahtjevima gostiju, na novim trendovima u kreiranju inovativnih turističkih proizvoda te na interpretaciji kao jednome od ključnih faktora i alata za stvaranje takvih proizvoda.

Na kraju aktivnosti istaknuta je važnost udruživanja svih dionika turističkog sektora u svrhu učinkovitije promocije postojećih sadržaja na prostoru Istarske županije te međusobne suradnje i razmjene iskustva.

Projekt Blutoursystem odobren je za financiranje iz Programa Interreg V-A Italija- Hrvatska 2014.- 2020. u okviru prioritetne osi 1- Plave inovacije, specifičnog cilja 1.1 – Unaprijediti okvirne uvjete za inovacije u relevantnim sektorima plavog gospodarstva u Programskom području. Projekt Blutoursystem identificira nove prekogranične turističke scenarije, povećava vještine, znanje i kapacitete sudionika te određuje multiplikativni efekt na turistički sektor.

Više info: OVDJE

Fotografije


Partners