News

Date09.05.2017.

Predstava „Pravi izbor“ Dramskog studija INK-a održana povodom obilježavanja Dana Europe 2017.

Povodom obilježavanja Dana Europe 2017. godine u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct (EDIC) Pula-Pola i Istarskog narodnog kazališta Pula, danas je u Istarskom narodnom kazalištu – gradskom kazalištu Pula upriličena predstava "Pravi izbor" koju su odigrali sjajni mladi glumci, polaznici Dramskog studija INK-a, a predstavu su sa zanimanjem pratili djelatnici i učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula.

Riječ je o interaktivnoj predstavi koja govori o nasilju u adolescentskim vezama, a kroz priču upoznajemo likove koji se međusobno isprepliću u složenim međuljudskim odnosima. Ovo je priča o dvoje mladih, Lari i Patriku koji se susreću i zaljubljuju. Ispočetka skladan odnos pretvara se u neravnopravan odnos dvoje mladih, a Lara se kroz predstavu suočava s velikim problemom za koji nije bila spremna.

Predstave forum-kazališta započinju odigravanjem scene u kojoj protagonist ne može riješiti problem koji ga muči. Publika je tada pozvana da zamijeni protagonista i, na svoj način, pokuša riješiti problem. Tako je i nakon predstave "Pravi izbor" kuringa Marijana Peršić pozvala učenike srednje škole da izraze svoja razmišljanja o rješenju problema u kojem se našao glavni lik. Potičući učenike nakon predstave da razmisle o prikazanoj situaciji, izazvala ih je na promišljanje o tome što bi mogli učiniti da se u takvoj situaciji ne nađu, a ako i do nje dođe, kako je riješiti.

U predstavi igraju Svenia Antić, Alisa Bedžeti, Gaia Komšo, Karla Medakov, Gaia Radić, Eric Skoko i Fran Vozila. Kuringe/džokeri bili su Aleksandar Bančić i Marijana Peršić, a tekst potpisuje Gaia Radić.

Fotografije


Partners