News

Date07.02.2015.

Poziv na nacionalne info dane - Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020.

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014.-2020. prvi je transnacionalni INTERREG program koji je Europska komisija usvojila 16. prosinca 2014. godine.
Program u teritorijalnom smislu obuhvaća 9 srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austriju, Češku, Hrvatsku, Italiju (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarsku, Njemačku (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt i Thüringen), Poljsku, Sloveniju i Slovačku.  
 
Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 246 milijuna eura za transnacionalnu suradnju s ciljem jačanja regionalne konkurentnosti, energetske učinkovitosti, podrške prijelazu ekonomiji temeljenoj na niskoj razini emisije CO2, poticanja zelenog prometa te boljeg upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom.
 
S obzirom da je raspisivanje prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga planirano za 12. veljače 2015. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. i zajedničkim tajništvom programa, poziva Vas na sudjelovanje na nacionalnim info danima koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv.
 
Datumi održavanja info dana su kako slijedi:
 
Zagreb                 24. veljače 2015.
Split                      26. veljače 2015.
 
Svoje sudjelovanje na SAMO JEDNOJ od radionica možete prijaviti putem prijavnog obrasca.
 
Napomena: S obzirom da je broj sudionika ograničen, preporučamo da se prijavite što ranije kako biste si osigurali mjesto, a najkasnije do 20. veljače 2015.
Informaciju o statusu svoje prijave kao i detalje o sadržaju, točnom vremenu i mjestu održavanja radionice dobit ćete naknadno e-poštom.
 
Više informacija o prioritetima financiranja Programa kao i pravila za sudjelovanje mogu se pronaći u brošuri "PORTRET Programa SREDIŠNJA EUROPA 2020” na poveznici http://bit.ly/CEflyer, a ostali dokumenti o novom programu suradnje dostupni su na web stranici www.central2020.eu.

Partners