News

Date06.03.2018.

Potpisan sporazum s Europskom investicijskom bankom za razvijanje investicijskih projekata u Hrvatskoj

U utorak 6. ožujka 2018. godine, potpisan je Sporazum između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Europske investicijske banke (EIB) o pružanju savjetodavnih usluga hrvatskim javnim i privatnim poduzećima u svrhu identificiranja, pripreme i razvijanja investicijskih projekata.

Kako bi unaprijedili procese i postupke vezane uz planiranje i provedbu investicija iz EU fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iniciralo je dogovor sa EIB-om u cilju dobivanja tehničke pomoći u okviru Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (European Investment Advisory Hub - EIAH).

Sukladno tome, danas su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco potpisali Sporazum o pružanju savjetodavnih usluga u trajanju od dvanaest mjeseci, u cijelosti financiran od strane EIB-a, a koji će doprinijeti uspostavi učinkovitijeg investicijskog planiranja kroz prepoznavanje nedostataka u postojećem sustavu, predlaganjem mjera i preporuka za unaprjeđenje te doprinijeti realizaciji investicijskih projekata.

Više info: OVDJE

Partners