News

Date09.06.2017.

Otvoren poziv namijenjen sanaciji i zatvaranju odlagališta neopasnog otpada za jedinice lokalne samouprave

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo je poziv na dostavu projektnih prijedloga čiji je cilj pružanje potpore jedinicama lokalne samouprave u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za provedbu aktivnosti sanacije i zatvaranja neusklađenih odlagališta neopasnog otpada i sprječavanje daljnjih negativnih utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje.

Ukupno raspoloživa financijska sredstva Kohezijskog fonda (KF) predviđena za ovaj Poziv iznose 80.000.000,00 HRK. Najniža odnosno najviša dopuštena ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iz KF-a koja mogu biti dodijeljena za financiranje prihvatljivih izdataka pojedinačnog projektnog prijedloga u sklopu ovog Poziva kako slijedi:

  • najniži iznos 1.875.000,00 kuna

  • najviši iznos 30.000.000,00 kuna.

Iznos bespovratnih sredstava KF-a po pojedinačnom projektnom prijedlogu koji se može dodijeliti u sklopu ovog poziva iznosi maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, a krajnji rok dostave projektnih prijedloga do 31. prosinca 2018. godine.

Više informacija možete pronaći: OVDJE

Partners