News

Date17.12.2019.

Održana informativna radionica za Poziv "Obnova brownfield područja u urbanom području Pula“

Informativna radionica za Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Obnova brownfield područja u urbanom području Pula“ namijenjena budućim prijaviteljima održana je danas u prostorijama Komunalne palače. Prisutne prijavitelje, kao i predstavnike Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, uvodno je pozdravio zamjenik gradonačelnika koji je ujedno i čelnik ITU PT Robert Cvek pritom naglasivši izrazivši zadovoljstvo dosadašnjom dinamikom objave Poziva u sklopu ITU mehanizma. „Grad Pula, jedini je uz Zadar, do sada objavio sve Pozive na dostavu projektnih prijedloga po ITU specifičnim ciljevima i time iskoristio cjelokupnu raspoloživu alokaciju“ istaknuo je Cvek nadodavši kako svima prisutnima želi puno uspjeha u realizaciji budućih, kako  brownfield, tako i ostalih projekata, kao i u povlačenju bespovratnih europskih sredstava.

U sklopu današnje radionice za predmetni Poziv dan je detaljan pregled faza postupka dodjele bespovratnih sredstava, od zaprimanja projektnog prijedloga, preko evaluacije i ocjene kvalitete, do donošenja odluke o financiranju. Ujedno, prihvatljivim prijaviteljima prezentirani su najbitniji elementi Poziva te su dani odgovori na sva postavljena pitanja.

Naime, poziv "Obnova brownfield područja u urbanom području Pula“ provodi se u okviru ITU specifičnog cilja 6e2 Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Predmet ovog Poziva je dodjela bespovratnih sredstava namijenjenih za obnovu brownfield lokacija (bivša vojna, industrijska ili druga područja) na teritoriju urbanog područja Pula, s ciljem revitalizacije brownfield lokacija koje su neadekvatno korištene, zapuštene ili napuštene, a mogu bili zagađene i/ili onečišćene, pri čemu iste predstavljaju vrijedan prostorni resurs koji se može prenamijeniti i urediti za potrebe stanovništva ili ekonomski isplative investicije unutar urbanog područja. Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodjeljivat će se putem ograničenog postupka dodjele u modalitetu privremenog poziva s unaprijed određenim prihvatljivim prijaviteljima. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 53.914.875,26 kuna, a podnošenje projektnih prijedloga dozvoljeno je od 30. studenoga 2019. do 30. siječnja 2020. godine.

Fotografije


Partners