News

Date02.10.2019.

Održan drugi trening profesora u sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK

U ponedjeljak je u prostorima Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o. održan drugi po redu trening profesora u sklopu projekta WALK THE GLOBAL WALK.

Trening je održan u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Istarske županije u suradnji s Udrugom Suncokret iz Pule, a sudjelovalo je 12 profesora iz osam škola. Profesori su imali priliku upoznati se s metodologijom edukativnih radionica o Ciljevima održivog razvoja (COR) te dobiti informacije na temu ovogodišnjeg COR-a u fokusu „Odgovor na klimatske promjene“.

Edukativne radionice, koje će edukatori iz Udruge Suncokret uz podršku profesora održati u školama sastoje se od niza različitih aktivnosti na temelju (neformalne) aktivne i participativne metodologije učenja radi poticanja angažmana učenika.

U planu je u tri godine trajanja projekta educirati 45 profesora iz Istarske županije koji će godišnje održati sedamdesetak edukativnih radionica za učenike te ih pozvati na djelovanje u svojim lokalnim zajednicama, školi, domu, klubovima mladih itd., s pitanjem Cilja održivog razvoja u fokusu.

Projekt WALK THE GLOBAL WALK financiran je iz programa Europske komisije EuropeAid - “Raising public awareness of development issues and promoting development education in the European Union”, a traje od prosinca 2017. do prosinca 2020. godine. Proračun projekta iznosi 3.180.083,93 eura, od čega je oko 185.000,00 € za Istarsku županiju. Predlagatelj projekta je Regija Toscana, a provodi ga u suradnji sa 19 partnera iz 11 zemalja.

Više info: OVDJE

Partners