News

Date23.01.2023.

Objavljena 3. izmjena Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je 3. izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“.

S obzirom da je 2. izmjena Poziva objavljena 12. siječnja 2023. te da je izmjenama u točki 1.2. Svrha (cilj) Poziva u dijelu koji se odnosi na državne potpore dodan dio teksta:“ Iznos sufinanciranja za projekte koji ne sadržavaju državnu potporu iznosi 100% prihvatljivih troškova za projekte ne ostvaruju neto prihode. U slučaju da se radi o projektu koji ostvaruje neto prihode (ovo se odnosi samo na učinke od investicijskih ulaganja iz projekta), iznos bespovratnih sredstava se utvrđuje izračunom financijskog jaza (eng. funding gap) između prihvatljivih troškova i neto prihoda (operativna dobit). Operativna dobit se za promatrano razdoblje mora svesti na sadašnju vrijednost i oduzeti od diskontiranih prihvatljivih troškova ulaganja. Pri izračunu operativne dobiti u obzir se uzima i ostatak vrijednosti. U skladu s dosadašnjom praksom za projekte sufinancirane iz ESI fondova, za potrebe izračuna operativne dobiti, prihvaća se diskontna stopa od 4%.“

Budući da ove izmjene zahtijevaju prilagodbu dokumentacije (prijavni obrazac, studija izvedivosti i sl.) potrebno je potencijalnim prijaviteljima omogućiti dovoljno vremena za pripremu projektnih prijedloga.

Podnošenje projektnih prijedloga se produljuje te je isto dozvoljeno od 7. studenog 2022. godine u 12:00 sati do 1. ožujka 2023. godine u 12:00 sati.

Izvršene su i izmjene pojedinih obrazaca i priloga natječaja, a više informacija dostupno je na portalu fondovieu.

Partners