News

Date08.02.2017.

OB Pula u Vladi RH potpisala ugovor u vrijednosti od preko 38 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Danas je u nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Banskim dvorima potpisano 12 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bolnicama na području Hrvatske u ukupnom iznosu od  574.898.608,13 kuna, među kojima je i Opća bolnica Pula sa iznosom od 38.461.617,10 kuna bespovratnih sredstava. Ugovore su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske  unije Gabrijela Žalac, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric te ravnatelji bolnica.

„U području zdravstva trenutno imamo tri otvorena natječaja u iznosu od milijardu kuna. Alokacija od 725 milijuna kuna predviđena samo za natječaj za dnevne bolnice i kirurgije dovoljno govori o vrijednosti i važnosti ovih ugovora koje potpisujemo te smo u dogovoru s ministrom zdravstva odlučili povećati tu alokaciju za dodatnih 500 milijuna kuna kako bismo osigurali sredstva za sve korisnike“, izjavila je ministrica Gabrijela Žalac te poručila kako se u zdravstvo iz EU fondova u razdoblju 2014-2020 planira uložiti dvije milijarde kuna.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU dodala je kako će se uz danas potpisane ugovore u vrijednosti od 574 milijuna kuna u sljedećih  nekoliko mjeseci potpisati ugovori u vrijednosti 500 milijuna kuna s drugim bolnicama koje su među 28 prihvatljivih u okviru natječaja „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama“.

Ovaj natječaj financira se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014­.-2020., Europskog fonda za regionalni razvoj. Odluke o financiranju donesene su za 12 prijava kojima se ukupno dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 574.898.608,13 kuna, a troškovi se odnose na infrastrukturne radove, nabavu medicinske opreme te nadoknadu za administrativno provođenje projekta.

Natječaj je otvoren u svrhu povećanje isplativosti i održivosti zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj. Uz pomoć EU sredstava poboljšat će se učinkovitost i pristup dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama smanjenjem broja prijema na akutne bolničke odjele obuhvaćene Nacionalnim planom za najmanje 10 posto.

Više informacija možete pronaći: OVDJE

Fotografije


Partners