News

Date19.09.2019.

Raspisan 2. natječaj za male projekte “Mali projekti za bolje sutra”

Dana 18.09.2019. godine Zaklada je raspisala 2. Natječaj za male projekte u zajednici "Mali projekti za bolje sutra" koji se financira iz Fonda gradova i općina članovi kojeg su: Buzet, Buje, Funtana, Labin, Ližnjan, Marčana, Medulin, Novigrad, Pazin, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vodnjan, Vrsar.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti pokrenutih od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. Cilj malog projekta je doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici a mora se provoditi u jednom od slijedećih prioritetnih područja:
1)      Razvoj lokalne zajednice
2)      Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja

Na natječaj se mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori sa sjedištem u gradovima i općinama članovima Fonda. 
Ukupna vrijednost natječaja je 240.000,00 kuna, a najveći iznos koji se može tražiti od Zaklade je 20.000,00 kuna. Sufinanciranje od strane Zaklade može biti do 100% vrijednosti prijavljenog projekta.

Rok za prijavu na natječaj je 18.10.2019. godine. Natječajnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje

Pozivamo Vas da se umrežite, osmislite dodatni sadržaj koji nedostaje u Vašoj lokalnoj zajednici te zajedno s partnerima prijavite projekt koji će doprinijeti povećanju kvalitete života i društvenog kapitala u lokalnoj zajednici.

Nedostaje li Vam ideja što prijaviti pogledajte kratak video o financiranim projektima ovdje.

 

Partners