News

Date09.07.2019.

Nogometni dvoboj legendi Vatrenih i Bayerna u pulskoj Areni privukao tisuće gledatelja

Sinoć je pulska Arena po prvi put u povijesti postala nogometno igralište, a snage su u dvoboju odmjerili legende Hrvatske nogometne reprezentacije i Bayern Münchena. Riječ je o projektu koji se provodi u sklopu strateškog partnerstva Turističke zajednice Istarske županije i moćnog bavarskog kluba. Susretu legendi je uz brojne navijače prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek te predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić dok je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić pozdravio okupljene i svim sudionicima natjecanja zaželio puno sreće.

Boje Bayerna među ostalim branili su Giovane Elber, naš Ivica Olić, Paulo Sergio, Klaus Augenthaler dok su boje Vatrenih branili Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Marjan Mrmić, Ardian Kozniku, Ognjen Vukojević, Davor Vugrinec i mnogi drugi.

Atraktivni turnir odigrao se na malonogometnom terenu veličine 40x20 metara, a u prvom djelu spektakla održala se prezentacije svih ekipa - po dvije ekipe Vatrenih i dvije Bayerna, nakon čega su uslijedili ždrijeb turnirskog nadmetanja te mini revijalna utakmica mališana. Turnir je započeo dvjema polufinalnim utakmicama, a nastavio se utakmicama za treće i prvo mjesto. U finalu je Bayern iz devedesetih u neizvjesnoj utakmici svladao Hrvatsku predvođenu Zorislavom Srebrićem rezultatom 3:2.

Njemački velikan Bayern München prošle godine u lipnju sklopio je ugovor o strateškom partnerstvu s Turističkom zajednicom Istarske županije. To partnerstvo jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu i jedne od najznačajnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj predstavlja najveći i najznačajniji marketinški projekt u turizmu, a za Istru strateški projekt u pozicioniranju destinacije.

Na istom mjesto prošle godine bilo je organizirano i navijačko praćenje spektakularnog nogometnog finala između Hrvatske i Francuske koje će ostati u sjećanju cijele generacije, a osim toga Arena je na svjetsku pozornicu stigla i tijekom organiziranja hokejaškog spektakla KHL Medveščaka u EBEL ligi.

Jučerašnjim spektaklom u Areni slika Pule i Hrvatske još je jednom obišla svijet i privukla pažnju brojnih svjetskih medija.

Partners