News

Date08.02.2023.

Grad Pula započeo projekt provedbe Mladi u lokalnom programu grada Pula-Pola

Grad Pula započeo je s provedbom projekta Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola, čiji je nositelj Grad Pula te očekuje suradnju u provedbi aktivnosti kojima se osigurava podrška procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2023. do 2027. godine.

Od iznimne je važnosti omogućiti kvalitetno uključivanje što većeg broja mladih te želi uključiti predstavnike ključnih dionika u zajednici, sukladno području njihovog djelovanja i stručnosti, u aktivnosti projekta koji se provodi u razdoblju od 1.siječnja do 31. prosinca 2023.

Cilj aktivnosti je uključiti mlade, u dobi od 13 do 30 godina, u identifikaciju područja od interesa mladih i osmišljavanje pitanja za anketu te u samu provedbu istraživanja manjeg opsega, kroz prikupljanje odgovora u kontaktu uživo ili online, nakon čega će se izvršiti analiza rezultata. Rezultati istraživanja koristit će se kao temelj za provedbu aktivnosti tematskih dijaloga mladih i donositelja odluka i proces izrade strateškog dokumenta.

Prvu aktivnost projekta, pod nazivom “Participativno akcijsko istraživanje potreba mladih: izrada okvira'' provest će Volonterski centar Istra, 15. veljače 2023., u vremenu od 9:00 do 15:00 sati, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Pula, na adresi Kandlerova ulica 39.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-mail adrese iva.matanovic@pula.hr ili na broj 052/371-941.

Partners