News

Date26.09.2017.

Natječaj: Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Otvoren je natječaj "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" čiji je cilj dodjela bespovratnih sredstava projektima koji će povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada s marginaliziranim skupinama. Specifični ciljevi Poziva su: dokvalifikacija, prekvalifikacija i stjecanje stručnih znanja pripadnika ciljane skupine kroz razvoj i provedbu programa obrazovanja odraslih uz korištenje metoda i tehnika prilagođenih korisnicima s različitim vrstama invaliditeta; osnaživanje te razvoj mekih i transverzalnih (prenosivih) vještina marginaliziranih skupina razvojem i provedbom ciljanih programa te radionica; razvoj i širenje individualiziranog pristupa u pružanju usluga mentorstva korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu s ciljem radne aktivacije i socijalnog uključivanja; jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih s pristupom tržištu rada za pripadnike ciljnih skupina. 

Prihvatljivi prijavitelji su udruga, javna ustanova, zaklada i jedinica lokalne ili regionalne samouprave.

Prihvatljive aktivnosti su odabir i provedba verificiranih programa obrazovanja odraslih, razvoj i provedba ciljanih programa za osnaživanje marginaliziranih skupina, jačanje kapaciteta stručnjaka iz različitih sektora koji rade s nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina u svrhu unaprjeđenja usluga povezanih sa pristupom tržištu rada i socijalnim uključivanjem pripadnika ciljnih skupina, promidžba i vidljivost i upravljanje projektom i administracija.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava je 99.918.750,00 HRK. Najniži iznos sredstava: 350.000,00 HRK. Najviši iznos sredstava: 1.500.000,00 HRK. Intenzitet potpore: 100%.

Krajnji rok za prijave je 31. prosinca 2019.

Više o natječaju možete pronaći: OVDJE

Partners