News

Date17.09.2019.

Najavljen 1. Tjedan sporta u Puli

Tjedan sporta u Puli obuhvatit će 20 različitih lokacija, a u gotovo 40 sportskih klubova bit će prezentirano 20-ak različitih sportova.

Na kompleksu Gradskih bazena Pula-Pola danas je najavljen 1. Tjedan sporta u Puli koji će se održati od 23. do 27. rujna ove godine.

Riječ je o inicijativi koja je pokrenuta s ciljem promicanja zdravog, aktivnog načina života kod djece i mladih kao i pomicanja tjelesne aktivnosti i uključivanja u sportske klubove. Stoga će putem otvorenih vrata i raznih zanimljivih tematskih predavanja, sva zainteresirana djeca, učenici i njihovi roditelji imati jedinstvenu priliku pobliže se upoznati s načinom rada samih sportskih klubova.

„Grad Pula podržava apsolutno sve projekte, programe i aktivnosti koje kod djece i mladih potiču psihofizički razvoj i ujedno promiču zdrav način života i to od malih nogu – od našeg programa sportskog vrtića pa sve do sportske Gimnazije. Ulažemo značajan dio proračunskih sredstava upravo u podizanje društvenog standarda te sufinancira veliki broj različitih udruga u sportu, kulturi i civilnom društvu. Ova je inicijativa nastavak takvog opredjeljenja jer želimo dodatno potaknuti naše najmlađe da se uključe u sportske klubove, a sve kako bi smanjili negativne izazove kojima su često danas izloženi. Na jednom mjestu objedinit će se sve potrebne informacije za roditelje kako bi im olakšali odluku i pronalazak adekvatnih sportskih klubova za njihovu djecu“, kazala je zamjenica Puh Belci.

Koliko je važno promovirati zdrav način života kod djece, zamjenica je potkrijepila činjenicom da prema provedenom istraživanju Europske inicijative praćenja debljine u djece u osnovnim školama, čak 38 posto učenika u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu težinu.

Tjedan sporta u Puli obuhvatit će 20 različitih lokacija, a u gotovo 40 sportskih klubova bit će prezentirano 20-ak različitih sportova.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Pule Milan Sead Soldatić kazao je kako Sportska zajednica okuplja sve klubove u gradu te su spremno prihvatili ovakvu inicijativu i ujedno je pozvao sve zainteresirane da se odazovu u što većem broju.

Tjedan sporta u Puli organiziran je u suradnji s doktorom Stanislavom Peharcem koji je ujedno i inicijator kampanje. Kako je kazao, problem nedostatka fizičke aktivnosti kod djece je sve prisutniji.

„Roditelj je taj koji mora biti uzor djetetu. On mora biti prenositelj svijesti o kretanju i važnosti fizičke aktivnosti kako bi djecu sačuvali od utjecaja ubrzanog, nezdravog načina života,“ rekao je Peharec pritom dodavši da je sportska infrastruktura u Puli dobra te je zahvalio Gradu na prihvaćanju inicijative.

Direktor Pula Sporta Ivan Glušac dodao je kako su Gradski bazeni Pula-Pola dokaz da se u Puli radi na sportskoj infrastrukturi koja u konačnici klubovima i sportašima nudi veće i bolje mogućnosti za sportom i rekreacijom.

„Danas na području Pule imamo 38 prostora za sportske aktivnosti, na 25 različitih lokacija te uz postojeću dobru infrastrukturu i ovu sjajnu dodatnu promociju, vjerujem da uspjeh neće izostati,“ komentirao je Glušac.

U sklopu Tjedna sporta u Puli uz otvorena vrata sportskih klubova, održat će se predavanja i prezentacije poput značaja pregleda posture kod djece, razvoja sportske infrastrukture u Puli, djeci i roditeljima u sportu, tjelesnoj aktivnosti kao preduvjetu zdravlja i druga. Ulaz na otvorene dane i predavanja je besplatan i svi su dobrodošli.

Tjedan sporta u Puli održava se u suradnji Grada Pule, Poliklinike Peharec, Pula Sporta doo, Sportske zajednice Grada Pule, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i dječjeg vrtića Mali svijet.

Više info: OVDJE

Partners