News

Date30.04.2019.

Najava obilježavanja Međunarodnog praznika rada

Obilježavanje Međunarodnog praznika rada započeti će u jutarnjim satima 1. svibnja 2019. godine tradicionalnim izvođenjem budnica Puhačkog orkestra grada Pule na Stoji, Verudi, Vidikovcu, Šijani i Trgu na Mostu te će se nastaviti u 10.00 sati na Portarati, kada će se prigodnim programom i polaganjem vijenca odati počast stradalim radnicima 1920. godine.
Program u Šijanskoj šumi započinje u 10.30  nastupom grupe Domino bend. Građanima je  Pulapromet osigurao besplatno prometovanje linija 1, 2a, 3a i 5, a osiguran je i besplatni vlakić do centralne poljane koji polazi od šumarije. Cjelodnevna manifestacije uključuje turnir u pljočkanju, kutak za djecu u organizaciji udruge Birikina i nizom nastupa članica SAKUD-a, KUD-a Uljanik, KUD-a, „Matko Brajša Rašan“ i Pulskim mažoretkinjama. Javnost će pozdraviti gradonačelnik Grada Pule, Boris Miletić te će se podijeliti tradicionalne porcije graha. Poslijepodnevni glazbeno-scenski programi upotpunjeni su i turnirom u malom nogometu.
Jedna od lokacijskih pa i programskih novina manifestacija je „Rock 'n' Grill“ koja će se održati na plaži Hidrobaza, od 1. do 4. svibnja. Program će svakodnevno ponuditi cjelodnevne zabavne i glazbene aktivnosti od kojih, već prvog dana, Obiteljske igre bez granica, roštilj s Davorom Gopcem i večernjim koncertima grupe buđenje i Psihomodo popa. Sljedećih dana posjetitelje očekuju sportski i gastro programi a nastupit će još Alen Vitasović, grupa Big Wave i TBF.

Partners