News

Date13.03.2015.

Najava kreativne radionice Pula+2020 u Pazinu

Kao što vjerojatno znate, Pula, a uz nju i cijela Istra, jedan je od gradova kandidata za Europsku prijestolnicu kulture za 2020. godinu, a što su sporazumno potpisali Grad Pula i Istarska županija. Slijedom navedenog, u četvrtak, 19. ožujka 2015. godine, s početkom u 10 sati, održat će se kreativna radionica koja  će biti usmjerena na kreiranje i razradu projekata unutar dviju tema:

Društvene inovacije odnosno potencijali razvijanja "art rezidencija" unutar Istarske županije te kreiranje mreže razmjene hrvatskih i europskih gostujućih kulturno kreativaca, ambasadora kulturnih šire europskih raznolikih identiteta, te Razvoj kreativnih klastera, koji povezuju aktere određene djelatnosti u mrežu suradnje, međusobne podrške, partnerstva u prijavama za fondove te zajedničkog istupanja na tržište, ali na način potenciranja kulturno turističke i gastronomske ponude Istarske županije.  Kakve veze ima hrana s novim medijima i dizajnom? Može li poznata istarska kult(ura) hrane formirati novi kreativni klaster?

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim sudionicima kulturno-kreativnog sektora, udrugama građana Istarske županije, poduzetnicima, znanstvenicima, a održava se u sklopu priprema i organizacije kandidature grada Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Cilj radionice je definiranje dijela projekata za program kandidature.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje. Radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna zbog bolje organizacije te ograničenog broja sudionika. Ako ste zainteresirani, molimo Vas da se prijavite na e-mail gordana@pula2020.eu najkasnije do srijede 18. ožujka 2015. godine.

Radionicu moderiraju Marko Baus, član tima za pripremu kandidature Grada Pule za EPK 2020 i Jesenka Ricl, predsjednica i osnivačica CroCulTour - Hrvatskog društva kulturnog turizma, laureatkinja EUNIC Fellowship Programa 2014., magistra umjetnosti i specijalist marketinga posebnih područja.

Posebni gosti radionice jesu predstavnici Udruge za marketinške aktivnosti Lima i Zebrica, koji će predstaviti projekt Bicikademije, inovativnog pristupa promocije cikloturističkih destinacija kroz bogatu kulturnu baštinu i identitet lokalnih zajednica, a namijenjenog domaćim i stranim korisnicima. 

Više informacija o propozicijama Natječaja Europska prijestolnica kulture možete pronaći na stranici Ministarstva kulture RH http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=10889 .

 

Partners