News

Date30.04.2015.

Najava Europskog tjedna

Sljedećeg se tjedna u organizaciji Europskog centra za informiranje (EDIC) Pula-Pola organizira Europski tjedan za građane u cilju proslave Dana Europe. Tjedan započinje u utorak 5.svibnja 2015., u 13 sati izložbom "Doživjeti utvrdu Monte Grosso" koja će se održati u Galeriji Vincent iz Kastva u INK-u.

Središnji događaj tjedna koji će zasigurno privući veliku pozornost održavanje je radionice "Mogućnosti zapošljavanja u EU" na Fakultetu ekonomije i turitma Mijo Mirković u srijedu 6. svibnja 2015. u dvorani Pula od 12 do 14:30 sati. Cilj radionice je informiranje mladih, studenata, poduzetnika i nezaposlenih osoba s područja Istarske županije o mogućnostima zapšljavanja u državama članicama EU. Na info radionici će ministar rada i mirovisnkog sustava dr. Mirando Mrsić predstaviti Garanciju za mlade, plan implementacije i financiranja, te mogućnostima koje Garancija nudi mladim i nezaposlenima u Republici Hrvatskoj. U isto vrijeme na adresi centra na Giardinima održat će se svečano otvaranje FIESTA help deska u svrhu podrške i informacija o energetskoj učinkovitosti.

U četvrtak 7. svibnja od 10 sati održat će se poduzetnički dan u IDA-i s temom "Podrška i informacije o potporama i EU projektima malim i srednjim poduzetnicima", dok će se tjedan zaključiti proslavom Dana Europe na gradskoj tržnici od 9 sati.

Partners