News

Date21.09.2018.

Nadograđen pulski sustav zelenog prijevoza Bičikleta

U sklopu bogatog programa Europskog tjedna kretanja u organizaciji Grada Pule nabavljeno je dodatnih 15 električnih bicikli, sufinanciranih od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Grad Pula na taj način nadograđuje sustav Bičikleta, a dodatnih pet bicikli, postavljeno je danas na Giardinima.

Razvoj modela gradskoga alternativnog javnog prijevoza za građane i turiste, pulski sustav zelenog prijevoza Bičikleta započeo je još 2015. godine, postavljanjem stanica s električnim biciklima na dvije lokacije u centru grada (Giardini i gradska tržnica), što je realizirano u okviru EU projekta Movesmart. Tijekom proteklog perioda, sustav je nadograđen postavljanjem stanica na autobusnom kolodvoru i Verudeli, te stalaka za bicikle na Zlatnim stijenama i na šetnici Lungomare.

Sustav zelenog prijevoza Bičikleta ima niz prednosti, među kojima su brz i jednostavan dolazak u sve dijelove grada, kombinacija prijevoznih sredstava do određenog mjesta, lakše i jeftinije prometovanje, potpuno neovisno o dostupnosti parkirnih mjesta i voznom redu javnog prijevoza, laka dostupnost, dodatna usluga za građane i turiste, doprinos zdravijem načinu života, manje zagađenja, kao i stvaranje modernog, „zelenog“ image-a grada. Kartice za korištenje bicikli moguće je preuzeti u uredu BIČIKLETA na Giardinima, uz simboličnu naknadu u iznosu od 100,00 kuna, za cijelu godinu, a besplatne kartice za korištenje BIČIKLETI i promo paketi EDIC-a Pula-Pola (sportski ruksak, majica, boca) dijelit će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti putem medija i radio postaja.

Partners