News

Date28.08.2017.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva raspisala dva natječaja

Nacionalna zaklada raspisala je dva natječaja od kojih je jedan natječaj za odobravanje financijskih oblika podrški te jedan za dodjelu nagrada. Raspisan je natječaj za dodjelu institucionalnih podrški udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj (u 3 kategorije - podnatječaja) te natječaj za nagradu "Otisak srca" za razvoj volonterstva djece i mladih. 

Institucionalne podrške su specifičan oblik ulaganja Nacionalne zaklade u stabilizaciju i razvoj isključivo udruga registriranih u RH, a dodjeljuju se udrugama koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u RH u 3 kategorije kroz zasebne podnatječaje:

(1) podnatječaj: institucionalna podrška do Kn 300.000,00 – do 10 podrški

(2) podnatječaj: institucionalna podrška do Kn 200.000,00 – do 15 podrški

(3) podnatječaj: institucionalna podrška do Kn 50.000,00 – do 5 podrški

Rok za prijavu: 15. rujna 2017. Više info: OVDJE

Drugi natječaj odnosi se na dodjelu nagrade "OTISAK SRCA" - za razvoj volonterstva djece i mladih. Natječaj je otvoren za osnovne škole za prijavu učeničkih prijedloga inovativnih volonterskih inicijativa (akcija) u lokalnoj zajednici kao i za srednje škole u RH za prijavu inovativnih modela motiviranja i uključivanja učenica i učenika za volonterski rad i društveni angažman u školi i/ili lokalnoj zajednici. Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada za osnovne škole i do 5 za srednje škole, a svaka nagrada uključuje novčani dio od 10.000,00 kuna te plaketu "Otisak srca".

Rok za prijavu: do 15. rujna 2017. Više info: OVDJE

Partners