News

Date26.05.2017.

Nacionalna rasprava o Bijeloj knjizi o budućnosti Europe

Europski gospodarski i socijalni odbor - EGSO će održati raspravu kako bi doznao stajališta organizacija i predstavnika civilnog društva o pet scenarija za budući razvoj Europe, koje je u Bijeloj knjizi Europske komisije o budućnosti Europe iznio Jean-Claude Juncker.

Mjesto održavanja: Hrvatska gospodarska komora, Zagreb, 29. svibnja 2017., 9:30-14:30.

Sudionici u raspravi bit će predstavnici organizacija poslodavaca i radnika, drugi dionici civilnog društva te drugi relevantni dionici.

EGSO  organizira rasprave o budućnosti Europe u svim državama članicama kako bi prikupio stajališta, prioritete i pitanja koja zabrinjavaju civilno društvo. Te nacionalne rasprave dio su velike rasprave o "putu naprijed" za Europu, koju su europske institucije pokrenule u cijelom EU-u i u koju su uključeni građani, tijela vlasti i organizacije.

Ideje iznesene tijekom rasprava bit će uključene u mišljenje EGSO-a o budućnosti Europe koje će se objaviti u srpnju 2017. godine. Svrha je tog mišljenja prije izbora u EU-u u lipnju 2019. utjecati na odluke EU-a u vezi sa smjerom kojim se želi krenuti u predstojećim mjesecima i u vezi s budućnošću Europe.
Rasprava će se temeljiti na Bijeloj knjizi o budućnosti Europe: Razmatranja i scenariji za EU27 do 2025. koju je 1. ožujka 2017. objavila Europska komisija. U tom se dokumentu iznosi pet scenarija o tome kako bi se Europa mogla razvijati do 2025. na raznim područjima, primjerice, na području jedinstvenog tržišta i trgovine, migracija i sigurnosti ili ekonomske i monetarne unije.

Program možete pogledati: OVDJE

Fotografije


Partners