News

Date16.04.2021.

Konferencija o budućnosti Europe: Predstavljanje digitalne platforme 19. travnja

U ponedjeljak u 13:00 supredsjedatelji Izvršnog odbora predstavit će novu digitalnu platformu Konferencije na kojoj građani mogu iznositi svoja mišljenja i prijedloge.

Višejezična digitalna platforma omogućit će građanima iz cijele Europe da izravno doprinesu Konferenciji i iznesu svoja stajališta o bilo kojoj temi koju smatraju važnom za budućnost EU-a. Saznajte više o platformi ovdje.

Na konferenciji za medije bit će supredsjedatelj Izvršnog odbora Europskog parlamenta Guy Verhofstadt (Renew, Belgija), portugalska državna tajnica za poslove EU-a u ime predsjedništva Vijeća EU-a Ana Paula Zacarias i potpredsjednica Komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. Na konferenciji će se u prvom redu govoriti o tome kako uz pomoć inovativnog internetskog medija osigurati i olakšati otvorenu i uključivu raspravu o participativnoj demokraciji.

Kada: ponedjeljak 19. travnja 2021., oko 13 sati.

Gdje: Pressroom Europske komisije. Svi predstavnici medija akreditirani pri Komisiji dobit će poveznicu za sudjelovanje putem interneta. Naime, prema postojećim pravilima fizička prisutnost novinara u prostoriji za medije nije moguća. O dobivanju akreditacija u Komisiji i drugim korisnim informacijama pročitajte ovdje.

Konferenciju za medije možete pratiti uživo u multimedijskoj rubrici Europskog parlamenta i na EbS-u.

Poveznice

Studija EP-a: Topical digest on the Conference on the Future of Europe (ožujak 2021.)

https://www.europarl.europa.eu/EPRS/TD_Conference_FoE_final.pdf

Studija EP-a: Conference on the Future of Europe (lipanj 2020.)

https://www.europarl.europa.eu/thinktank/en/document.html?reference=EPRS_ATA(2020)651959

Više info: https://www.europarl.europa.eu/croatia

Partners