News

Date21.07.2015.

Izdano svih 300 kartica građanima u sklopu projekta električnih bicikala

Nakon što su proteklog tjedna u prometovanje pušteni prvi električni bicikli koji su označili novu eru javnog prijevoza u Puli i čime je Pula dobila prvi javni servis za prijevoz električnim biciklima, danas je izdana i posljednja magnetska kartica koja od trenutka izdavanja osigurava besplatno korištenje električnih bicikala na području grada.
Pilot-projekt se u sadašnjem sustavu testira s 300 magnetskih kartica i trenutno je dosegnuo svoj maksimum. Upravo zbog velikog interesa građana, projekt će se do kraja godine prema planu proširiti kroz nabavku 10 novih električnih bicikala, nakon provedenog natječaja koji objavljuje Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša. Osim toga, izgradit će se i dva nova punkta za električno punjenje, a jedan će se prema planu postaviti na poluotoku Verudela.
Projekt je realiziran u sklopu aktivnosti Movesmart projekta koji se financira iz europskog programa FP7 u vrijednosti od 175 000 eura. Kroz projekt će se, između ostaloga, izvršiti procjena potrošnje energije, utjecaja na okoliš, testirati intenzitet te način korištenja električnih bicikli kod krajnjih korisnika.

Partners