News

Date29.05.2017.

Gostujuće predavanje voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, g. Branka Baričevića

Centar za europska istraživanja (CEIPU), Fakulteta za ekonomiju i turizam 'Dr. Mijo Mirković' najavljuje gostujuće predavanje g. Branka Baričevića, voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Predavanje na temu „Budućnost EU – izazovi i mogućnosti“ namijenjeno je studentima no otvoreno je i za sve djelatnike FET-a i pulskog sveučilišta, kao i za zainteresiranu javnost, a održat će se u petak, 2. lipnja 2017. godine, s početkom u 11 sati u dvorani Pula.

Ovo je drugi put da fakultetski CEIPU i pulsko sveučilište imaju zadovoljstvo ugostiti g. Baričevića koji kao karijerni diplomat izbliza poznaje europske politike i smjernice, a čije je prvo predavanje pobudilo iznimno zanimanje studenata i javnosti.

U nadi da će i ova prigoda polučiti takav uspjeh pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju ovom događanju.

Više o temi predavanja „Budućnost EU – izazovi i mogućnosti“ možete pročitati u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe: Razmatranja i scenariji za EU27 do 2025. koju je 1. ožujka 2017. objavila Europska komisija. U tom se dokumentu iznosi pet scenarija o tome kako bi se Europa mogla razvijati do 2025. na raznim područjima, primjerice, na području jedinstvenog tržišta i trgovine, migracija i sigurnosti ili ekonomske i monetarne unije.

Fotografije


Partners