News

Date10.04.2015.

Eurasmus projekt koji olakšava studentima boravak u inozemstvu

Mnogi studenti koji žele otići studirati ili odraditi stručnu praksu u inozemstvo naišli su na mnoge probleme poput promjene okruženja, poznavanje samo materinjeg jezika te slabo pričanje engleskog jezika ili jezika koji se govori u zemlju koju posjećuju. Kako bi djelomično olakšali probleme na koje studente nailaze osmišljen je projekt eurasmus.com.

Eurasmus.com je projekt namjenjen studentima, gdje studenti mogu pronaći preko 3000 stručnih praksa, smještaj i informacije o svim većim gradovima u Europi. Nedavno je implementirana i platforma gdje studenti mogu upoznati ostale studente iz njihove destinacije prije nego odu u inozemstvo.

Korištenje usluga Eurasmus-a je u potpunosti besplatno za studente i fakultete te su djelomično financirani od Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj hvale vrijedan projekt osmišljen je kako bi objedinio sve usluge i olakšao studentima boravak u inozemstvu.

Nedavno je Eurasmus odlučio proširiti svoju mrežu u Hrvatsku, nakon Zagreba i Splita na red je došla i Pula koja sada ima svoje vodiče za studente na engleskom jeziku. Vodič su napisali članovi Studentske udruge Pula na inicjativu Miška Macolić Tomičića koji odrađuje stručnu praksu u Sevilli u spomenutoj kompaniji.

Na ovoj poveznici možete pogledati vodič za Pulu.

Stranica je u ožujku 2015 godine imala 450.000 posjeta iz cijelog svijeta što vjerujemo da će popularizirati Hrvatsku i naravno Pulu među studentima koji žele doći studirati ili odraditi stručnu praksu.

Za sve daljnje informacije posjetite stranicu http://www.eurasmus.com ili pošaljite email na: marketing@eurasmus.com .

Partners