News

Date11.06.2018.

EDIC Pula-Pola sudionik Općeg godišnjeg sastanka Europske komisije u Bruxellesu

U organizaciji Europske komisije i Europskog parlamenta, u Bruxellesu se od 4. do 7. lipnja održao Opći godišnji sastanak predstavnika Europe Direct informacijskih centara (EDIC) pod nazivom „Upoznajte, pitajte, raspravite i pridružite se kampanji Europskih izbora 2019.“ i prvi sastanak radne skupine Europske komisije za sadržaj i format publikacija te web sadržaja namijenjenih građanima Europske Unije na kojem je sudjelovala predstavnica Grada Pule-Pola u sklopu projekta EDIC Pula-Pola.

Opći godišnji sastanak započeo je pozdravnim govorima i predstavljanjem predstavnika Glavne uprave za komunikaciju Europske komisije, a u sjedištu Europskog parlamenta pozdravnim se govorom obratio i zamjenik predsjednika Europskog parlamenta Ramón Luis Valcárcel Sisoa te potom i predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (ESGO Luca Jahier. Puno uspjeha u daljnjem radu poželjeli su i Glavni direktor za komunikaciju Europske komisije Timo Pesonena te predsjednik Europskog odbora regija (CoR) Karl-Heinz Lambertz.

Konferencija se nastavila brojnim radionicama paralelnih skupina o strateškim pitanjima i prezentacijama vezanim uz predstavljanje strategije Europskih izbora 2019. - godinu dana unaprijed. Neke od tema radionica bile su "Pokrenimo građane da ostvare svoje pravo i glasuju“, „Fokusiranje birača u predizbornoj kampanji“, „Ključni elementi kampanje za Europske izbore 2019.“ te mnoge druge. Na Općem godišnjem sastanku Europe Direct Informacijskih centara (EDIC) sudjelovali su brojni predstavnici EDIC-a, kojih je trenutno diljem EU više od 500.

Informacijski centar EDIC Pula-Pola zbog svog je sustavnog i kvalitetnog rada te bogatog iskustva u kontaktu i radu s građanima imenovan od Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj da predstavlja informacijske centre iz Hrvatske u radnoj skupini zajedno s kolegama iz drugih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komunikaciju Europske komisije. Radna skupina ima savjetodavnu ulogu za sadržaj i format publikacija te web sadržaje namijenjene građanima Europske Unije, a 7. lipnja 2018. održan je prvi sastanak radne skupine od 28 članova po jednog iz zemlja članica EU-a, a u kojem je sudjelovala predstavnica EDIC-a Pula-Pola. U uvodnom dijelu članovi radne skupine upoznati su s načinom rada te budućim obavezama i aktivnostima radne skupine. Nakon uvodnih prezentacija testirane su nove EU publikacije i web sadržaji te dani konstruktivni prijedlozi kako bi publikacije bile što prihvatljivije, zanimljivije te na najbolji način prenosile razne EU teme građanima. Članovi radne skupine ujedno su predstavili svoje publikacije, događanja koja organiziraju, web sadržaje te način korištenja društvenih mreža u cilju približavanja aktualnih EU tema građanima u svojim zemljama. Djelatnici Opće uprave Europske komisije za komunikacije, u završnom dijelu predstavili su članovima radne skupine nadolazeći mrežni suradnički radni prostor putem kojeg će se online vršiti zajednička suradnja na unaprjeđenju EU publikacija i web sadržaja namijenjenim građanima EU.

Fotografije


Partners