News

Date26.11.2018.

EDIC Pula-Pola i ove godine sudjeluje u Sa(n)jam knjige u Istri

Europe Direct Informacijski centar (EDIC) Pula-Pola već petu godinu za redom sudjeluje u programu Sajma knjige u Istri, koji se ove godine održava u periodu od 29. studenog do 9. prosinca. Posjetitelji Sajma na informativnom štandu EDIC-a Pula-Pola moći će se informirati o aktivnostima Centra, postaviti pitanja o Europskoj uniji, pravima koja mogu ostvariti kao građani EU, financiranju iz fondova EU, te se informirati iz sadržaja brojnih publikacija Europske unije o raznim temama, ali i dobiti prigodne promotivne materijale.

Glavna uloga EDIC-a Pula-Pola, kao i svih ostalih EDIC-a koji djeluju u 28 zemalja članica Europske unije, pružanje je informacija građanima o politikama i pravima građana Europske unije. EDIC Pula-Pola od svog otvaranja 2014. godine za svoj je cilj odredio građanima pružiti vjerodostojne informacije o područjima djelovanja Europske unije, poticati građane da aktivno sudjeluju na lokalnoj i regionalnoj razini u razmjeni stajališta vezanih uz EU politike te promovirati vrijednosti Europske unije.

Sudjelovanje u Sajmu knjiga u Istri, također će biti prilika da se građani potaknu na izlazak na EU izbore koji se održavaju u svibnju iduće godine. U tu je svrhu Europski parlament u suradnji s Europskom komisijom pokrenuo nepolitičku kampanju Ovajputglasam.eu. Kampanji se može pridružiti putem internetske stranice ovajputglasam.eu, a potom se otvara mogućnost podijeliti svoju motivaciju s obitelji ili prijateljima te ih pozvati da postanu dio #ovajputglasam aktivnosti, u skladu sa sloganom “Kad svi glasaju, svi pobjeđuju”. Sudionicima će se također približiti kampanje #EUandME, #EUProtects i #InvestEU koje je Europska unija kreirala s ciljem da podsjeti građane da život u Europskoj uniji pruža beskrajne prilike da učine ono što žele. Zakoni i inicijative EU-a mogu im pomoći u ostvarivanju svojih potencijala i potaknuti njihovo nadahnuće dajući im alate kako bi slijedili svoju viziju.

Inače, u radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule-Pola, Istarske županije, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. koji su u partnerstvu kandidirali projekt prema Predstavništvu Europske komisije u RH, kako bi zajedničkim snagama i znanjem pomogli približiti EU stanovnicima cijele Istarske županije.

Fotografije


Partners