Novità

Date01.06.2018.

Natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” 2018.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva poziva udruge i ustanove koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama članovima Fonda gradova i općina za 2018. godinu te provode aktivnosti usmjerene na razvoj lokalne zajednice da se prijave na Natječaj za financiranje malih projekata u zajednici ''Mali projekti za bolje sutra''.

Ciljevi natječaja jesu povećanje društvenog kapitala u lokalnoj zajednici s naglaskom na povećanje građanskog aktivizma i poticanje na volonterski rad, jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva te poticanje umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora kroz male projekte, stvaranje društvenog sadržaja te poticanje i provođenje aktivnosti, projekata i programa koji imaju za cilj očuvanje, valorizaciju i promociju istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja.

Natječaj je otvoren do 11. lipnja 2018. godine te organizacije mogu prijaviti projekte u maksimalnom trajanju do 6 mjeseci.

Ukupna vrijednost natječaja je 190.000,00 kuna, dok najmanji iznos koji se može tražiti od Zaklade iznosi 5.000,00, a najveći 15.000,00 kuna. Sufinanciranje od strane Zaklade može biti u iznosu od 50% do 80% vrijednosti prijavljenog projekta. Iznimno, projekt koji doprinosi cilju očuvanja, valorizacije i promicanja istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja može biti financiran u iznosu do 100% vrijednosti prijavljenog projekta što će se utvrditi u postupku procjene.

Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se postaviti isključivo elektroničkim putem, slanjem upita nasljedeću adresu: natjecaji@civilnodrustvo-istra.hr i to najkasnije do 04.06.2018. godine.

Članovi Fonda gradova i općina za 2018. godinu jesu: Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan, Medulin, Funtana i Bale.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći na web stranici Zaklade u dijelu otvoreni natječaji: "Natječaj za male projekte u zajednici “Mali projekti za bolje sutra” 2018."

Responsabili