Novità

Date31.10.2018.

EU PROTECTS: EU Povezuje obične junake

Jeste li znali da EU povezuje osobe iz različitih država i omogućuje im da surađuju i štite vas i milijune drugih građana? Bez obzira na to pokušavaju li čim brže stići na mjesto događaja na kojem je potrebna hitna pomoć, istražuju li lijek za tajanstvenu bolest ili pak rade na tome da područje u kojem živite bude malo zelenije, ti svakodnevni junaci zajedno Europu čine boljim mjestom za život.   

Oni pod koordinacijom EU-a štite vaše domove, prijatelje, obitelji i radna mjesta – ovo su njihove priče.

DR DRAŠKO HOLCER

Prirodoslovni muzej

Hrvatska

Draško je biolog specijaliziran za ekologiju i zaštitu velikih morskih kralješnjaka. On je viši kustos u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, a trenutačno koordinira LIFE Euroturtles, projekt koji financira EU, te pomaže morskim kornjačama u sjevernom Jadranu. Sa svojom je ekipom na ribarske mreže postavio LED žaruljice kao alat koji smanjuje zapletanje kornjača u te mreže.

BUDIMIR ŠOBAT BUDA

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-Moslavačke županije

Hrvatska

Posljednjih 18 godina Budimir radi na podizanju svijesti o potrebama ljudi s autizmom. Sudjeluje u brojnim projektima Udruge osoba s invaliditetom iz Petrinje, a dva najveća projekta udruge financirana su iz fondova Europske unije. Svojim radom Budimir želi osigurati jednaka prava osobama s autizmom, koja imaju i svi drugi ljudi. Kako bi skrenuo pažnju na ovaj problem, srušio je svjetski rekord u ronjenju na dah s vremenom od 24 minute i 11 sekundi.

Više saznajte: OVDJE

Responsabili