News

Date23.08.2019.

Predstavljanje edukacijske kuhinje KEYQ+ GASTRO PUNKT

U utorak, 27. kolovoza 2019. godine u 10,00 sati u prostorijama Komunalne palače (Trg Forum 1, 52100 Pula) u sklopu EU projekta KeyQ+ održat će se predstavljanje edukacijske kuhinje KEYQ+ GASTRO PUNKT, kojeg organizira Tržnica d.o.o. Pula u suradnji s Gradom Pula i AZRRI - Agencijom za ruralni razvoj Istre d.o.o.

Cilj konferencije je predstavljanje nastanka edukacijske kuhinje - od ideje do realizacije, njenih mogućnosti i potencijala te se na taj način zainteresira potencijalne partnere i korisnike za suradnju. Intencija je da se u edukacijsku kuhinju KEYQ+ GASTRO PUNKT privuče što više subjekata, fizičkih i gospodarskih, potencijalnih partnera koji bi željeli koristiti mogućnosti ovog novog objekta na 1. katu pulske tržnice.

Naime, nakon svečanog otvorenja na Dan Europe, edukacijska kuhinja EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, postaje referentna točka za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju. U svibnju je u KeyQ+ gastro PUNKT-u održan i odlično posjećen dvodnevni Festival okusa i mirisa gdje su predstavljeni drugačiji meniji inovativne kuhinje koja se temelji na autohtonim proizvodima, a posjetitelji su mogli kušati nova jela proizašla iz reinterpretacije povijesnih recepata.

U KeyQ+ gastro PUNKT-u i nadalje će se održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanstvu i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule te kroz razne druge aktivnosti nastojati očuvati i promovirati autohtone namirnice te istarska jela. Stoga se pozivaju svi zainteresirani da sudjeluju u predstavljanju edukacijske kuhinje u pulskoj Komunalnoj palači, nakon kojeg će se za sve zainteresirane održati obilazak edukacijske kuhinje na pulskoj tržnici.

Partners