News

Date27.10.2020.

Online konferencija za mlade „I moj glas donosi promjenu“ u sklopu projekta SOS

Grad Pula-Pola u suradnji s partnerima na projektu SOS, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Zakladom Slagalica iz Osijeka i Udrugom Alumni FET Pula organizira završnu konferenciju projekta SOS koja će se održati 28. i 29. listopada 2020. godine online, putem ZOOM platforme.

Naziv konferencije je „I moj glas donosi promjenu“, a cilj je pojasniti i približiti mladima različite mogućnosti uključivanja u procese donošenja odluka, načine zagovaranja vlastitih interesa i primjere dobre praske utjecaja na lokalne politike od značaja za mlade. Konferencija je namijenjena mladima od 15 do 30 godina s područja Istarske i Osječko-baranjske županije.

Predavači na konferenciji su istaknuti pojedinci s dugogodišnjim iskustvom u radu s mladima te u zagovaračkim procesima:

1. Marina Škrabalo i Ivan Blažević, Zaklada Solidarna: Zagovarački procesi u političkom prostoru

Marina Škrabalo upraviteljica je Zaklade Solidarna, mirovna aktivistkinja, istraživačica i zagovarateljica ljudskih prava, predstavnica hrvatskih ljudsko-pravaških i demokratskih organizacija pri Europskom ekonomskom i socijalnom vijeću.

Ivan Blažević je tajnik Zaklade Solidarna, aktivist, koordinator i organizator.

2. Marko Kovačić, Institut za društvena istraživanja: Mladi i politička participacija

Marko Kovačić doktorirao je javne politike na Sveučilištu u Ljubljani, magistrirao političku znanost na Central European University u Budimpešti, a drugi magisterij iz javnih politika, stekao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje je i diplomirao politologiju. Bavi se proučavanjem politika za mlade; političke participacije mladih, njihove političke kompetencije i rada s mladima.

3. Krešimir Krolo, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru: Mladi i suvremena kultura

Krešimir Krolo docent je na Zadarskom sveučilištu, a područja znanstvenog interesa su mu sociološke teorije, kulturni studiji, mladi i mediji, (nove) kulture mladih, kulture virtualnih zajednica i metodologija medijskih istraživanja.

Konferenciju će otvoriti predstavnice organizacija, partnera u projektu:

  • Lena Radunić, Grad Pula - Pola
  • Helga Možé, Zaklada Istra
  • Jelena-Gordana Zloić, Zaklada Slagalica
  • Kristina Rabar, Udruga Alumni FET

Drugoga dana konferencije predstavit će se i primjeri dobre praske utjecaja mladih na donošenja lokalnih odluka od interesa za mlade u Istarskoj i Osječko-baranjskoj županiji kroz primjere najboljih praksi.

U nastavku se može pronaći program konferencije i poveznice na Zoom platformu.

DAN 1., 28.10. s početkom u 17:00 sati

https://zoom.us/j/92667650240?pwd=dnltbThKZ2lQenFzbWVkNTFFVXU3UT09
Meeting ID: 926 6765 0240

Passcode:222701

DAN 2., 29.10. s početkom u 17:00 sati

https://zoom.us/j/95032236008?pwd=aXIvSno0M2lTd1V3VjNnOUY0eHd0UT09
Meeting ID: 950 3223 6008

Passcode: 034781

Projekt SOS (socijaliziraj, osvijesti, samozaposli) financiran je sredstvima Europske unije - Europskog socijalnog fonda. Aktivnosti projekta usmjerene su na rješavanje problema nedovoljnog razvoja socijalnih, organizacijskih i poduzetničkih vještina te nedovoljnog socijalnog uključivanja i zapošljavanja mladih ljudi.

Cilj projekta je educiranje i osposobljavanje najmanje 450 mladih s područja Istarske i Osječko-baranjske županije u području socijalnih, organizacijskih, poduzetničkih vještina te poticanje njihova socijalnog uključivanja i samozapošljavanja.

Partners